Združeni zmoremo vse

  Zakaj si moramo zapomniti 11. 7. 2021?

  Ne le zato, ker je referendumsko zavrnjen en sporen zakon. Veliko bolj pomembno je, da smo pokazali, kaj pomeni moč povezovanja, sodelovanja in iskanja tega, kar nas zbližuje, ne pa tega, po čemer smo različni.

  Moč sodelovanja vidimo v številkah izida referenduma. Dodajte tem številkam še vse tiste, ki so na potovanjih, na dopustih, tiste, ki niso dobili pravočasno pošte, so v karanteni ali iz kakšnega drugega razloga niso mogli priti na volišče. Številka vam bo pokazala, da ljudje brez težav dosežemo večino, če se le odločimo vzeti pravico odločanja v svoje roke.

  Zdaj veste, zakaj nas na vse načine želijo deliti na leve in desne, črne, bele, zelene in rdeče, zarotnike in vernike, cepljene in “anticepilce”… Obstaja le ena delitev – izkoriščevalci in izkoriščani.

  Ko 99 % izkoriščanih ozavesti svojo moč, ni diktatorja, ki lahko uveljavi svojo voljo. Peščica prodanih duš lahko ohranja takšno ali drugačno vlado pri življenju, ne more pa upravljati z državljani, ki imajo dovolj teptanja socialnih, delovnih in človeških pravic.

  Voda je le ena izmed tem, ki so zares pomembne za naš obstoj. Ljudje moramo narediti svoj seznam zares prioritetnih tem. Če poslanci ne vidijo “političnega interesa”, da bi pripravljali koristne zakone, jih bomo pač morali sami. Preveč vsega grozi našemu zdravju, pravicam, varnosti …, da bi sedeli križem rok.

  Včeraj se je zbudila množica, ki je bila do sedaj prepričana, da je politika ne zanima. Ta množica je številnejša od vsake stranke, ki je trenutno na oblasti. In če ta množica želi zares nekaj spremeniti, od včeraj – 11. 7. 2021 – ve, da to lahko brez težav stori. Veliko spoznanje, ki lahko obrne vlak razvoja naše čudovite države v pravo smer.

  Ne dvomim, da bomo zdaj priča številnim poskusom, kako civilno družbo čim prej znova razdeliti, ker ni večje môre za oblast, kot so združeni in enotni ljudje. Ostanimo modri, srčni, povezani in naredimo to deželo spet vredno občudovanja.

  Prejšnji članekŠentjanževka – sončni cvet za več sonca v duši
  Naslednji članekOlje črne kumine: »olje, ki zdravi vse – razen smrti«

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj