Miha Mazzini: Sodobna družba prezira njej koristno delo

  pretty female nursery worker watering plants in greenhouse

  “Delovanje sodobne družbe temelji na tistih, ki so najslabše plačani. In točno oni so morali nositi najhujše breme tega obdobja in ostati na svojih delovnih mestih, da smo se lahko vsi drugi šli karanteno.”

  Upam, da ste sedem tednov karantene preživeli na suhem in toplem, torej v stanovanjih (min).

  Trgovine so bile založene ves čas. Pridelke so obirali (min), nam jih pripeljali (min), police napolnili (min) in nam jih prodali (min). Ko smo odvrgli odpadke, se niso nakopičili, marveč so jih sproti odpeljali (min). Lahko smo poslušali glasbo (min), gledali filme (min), nekateri celo brali (min). Če nam je kaj zmanjkalo, smo naročili prek spleta in Amazon (min) beleži rekorde.

  Po mestu so hiteli kolesarji (min), oblečeni v modro in rdeče, ter dostavljali hrano na dom. Učitelji (min) so pošiljali otrokom naloge in jih pregledovali. Nesrečniki med nami, ki so končali v bolnici, niso mogli prehvaliti osebja (min), tisti, ki imajo pa starše v domovih, teh najbolj ogroženih institucijah, pa so upali, da bo osebje (min) zanje dobro poskrbelo.

  Zdaj pa naj končno razložim, kaj tale (min) pomeni: gre za poklice, ki temeljijo na slabo plačanem delu. Ja, od stanovanj, ki jih naredijo tisti na minimalcu, po možnosti migranti, prek pobiranja pridelka (zagotovo migranti) in tako dalje.

  V karanteni se življenje omeji na najnujnejše in če razmislite, katere poklice ste nujno potrebovali, hitro ugotovite, da v glavnem le tiste, ki so najslabše plačani.

  Preberite celoten prispevek Mihe Mazzinija na portalu Siol.net. 

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj