Kaj zmore umetna inteligenca? (What can AI do?)

AI, Artificial intelligence, automation and modern information technology concept on virtual screen.

(Prevod teksta objavljenega v Diplomacy & Comerce RS, Syndication of London’s The Economist magazine)

Umetna inteligenca (UI) je najmočnejša tehnologija, ki je danes na razpolago človeštvu in pred njo ne smemo več zatiskati oči. Ne glede na to, kakšno službo imate in na katerem področju delate, UI bo to povsem spremenila.

Dobrodošli v hitro pospešujočo prihodnost. Dobrodošli v četrto industrijsko revolucijo.

Rast računalniških moči, dostopnost podatkov in napredovanje algoritmov so iz UI naredili najbolj strateško tehnologijo 21. stoletja.

Umetna inteligenca ima tako dramatičen vpliv, ker ne gre za osamljeno tehnologijo, ki bi se razvijala nekje v izolaciji. V kombinaciji z drugimi tehnološkimi inovacijami (informacijski oblaki, kvantni računalniki, robotika, nanotehnologija, biotehnologija, mreže, senzorji, 3D-tiskalniki, razširjena resničnost, virtualna resničnost, blockchain tehnologije) je UI del velikega cunamija, ki sproža četrto industrijsko revolucijo. In kot se je to zgodilo pri prejšnjih treh industrijskih revolucijah, bo tudi četrta spremenila življenje, kot ga poznamo.

Na vseh področjih poslovanja bo vplivala na organizacije vseh velikosti po vsem svetu. Spremenila bo način razumevanja kupcev in stopanja v stik z njimi, ponudila bo veliko bolj inteligentne izdelke in storitve ter izboljšala in avtomatizirala poslovne procese vseh vrst.

Na žalost bodo uveljavljene organizacije težko držale korak s takšnim razvojem. Naša največja podjetja so nastala v nekem drugem stoletju, kjer je bil cilj doseči varnost in stabilnost. Ustvarjena so bila, da vztrajajo, ne pa zato, da bi se hitro in radikalno spreminjala. Zato po mnenju Richarda Fosterja 40 % tistih podjetij, ki so danes na seznamu revije Fortune med 500 najbolj uspešnimi podjetji, čez deset let ne bo obstajalo. Nadomestila jih bodo večinoma zagonska (start-up) podjetja, za katera sploh še nismo slišali.

Prednost, ki ste jo imeli včeraj, bodo nadomestili tehnološki trendi prihodnosti. Sploh vam ni treba storiti nič narobe – zadošča, da vaši tekmeci ujamejo val in ga izkoristijo, pa boste izkusili izgubo in upad.

To ni več znanstvena fantastika – se že dogaja!

Alibabin UI-asistent Dian Xiaomi odgovori na 350 milijonov povpraševanj kupcev vsak dan in uspešno razume njihove zahteve v 90 % primerov.

Amazon je že pridobil patent za storitev z nazivom »Predpostavljena dostava« – sistem, ki omogoča dostavo izdelkov, še preden je kupec poslal naročilo.

Pralni stroj LG Troom prilagaja program pranja zunanjem vremenu. Tako denimo uporabi več obratov pri centrifugi, če je vreme manj primerno za sušenje perila zunaj.

Straniščna školjka, ki jo je razvil Rochester Institute of Technology, vam lahko izmeri krvni tlak, srčni utrip in nasičenost krvi s kisikom. Na osnovi teh podatkov lahko pravočasno ugotovi simptome srčnega popuščanja. Pametna školjka vam bo tako mogoče rešila življenje.

Veriga restavracij Domino’s je začela z uporabo sistema »Pica nadzornik«. Vsako pico, ki zapusti peč, fotografirajo, nato pa UI preveri njeno kakovost, še preden pride pica do gosta. Sistem kamer preveri, ali je to točno takšna pica, kot jo je gost naročil. Hkrati tudi verificira, ali so sestavine, s katero je obložena, enakomerno razporejene in ali je bila skorjica spečena na pravilni temperaturi.

Časopisne hiše kot so New York Times, Forbes, Bloomberg in Washington Post že uporabljajo UI pri ustvarjanju svojih vsebin.

Ko ugotovite, da vaši tekmeci že danes uporabljajo vse te prijeme, potem UI ni več izbira, temveč nujnost za preživetje. Prihodnost je dejansko že prišla, le da mnogi med nami zamujamo.

Kako postati organizacija, pripravljena na prihodnost

Verjetno je zdaj že jasno, da če želimo imeti podjetje pripravljeno za prihodnost, moramo razumeti in vedeti, kako uporabiti UI in nove tehnologije na inovativen način. Inovacije so ključ, vendar ne smemo spregledati še treh drugih ključnih komponent, ki so vključene v to. Da bi dosegli eksponentne spremembe v celotni organizaciji, potrebujemo preoblikovanje kulture podjetja, strategije in zmogljivosti.

1. Pozabite tehnologijo, UI se začne s kulturo podjetja

Da lahko podjetje postane pripravljeno na prihodnost, morajo njegovi vodilni oblikovati inovativno organizacijsko kulturo. Kultura je ključna za izgradnjo organizacije, ki jo poganja UI. Podjetja, ki jim uspe zgraditi pozitivno UI-kulturo ter vključujoče in inspirativno okolje, bodo uspešno upravljala s spremembami in za sabo potegnila vse svoje zaposlene.

Naloga vodstva je torej predvsem ta, da ustvari kulturo, ki bo organizaciji omogočila hiter razvoj in prilagoditev v smeri novih poslovnih resničnosti.

Učenje, opuščanje že naučenega, izboljšanje in preoblikovanje zmogljivosti bodo kritične lastnosti, če želimo ostali relevantni tudi v prihodnje. Če smo v srčiki zdrave inovativne kulture omogočili različnost pristopov, se bo to izrazilo skozi boljše ideje in boljše izdelke in bo v pomoč pri ustvarjanju bolj vključujoče prihodnosti.

Živimo v globalni družbi, zato so raznoliki timi ključni za uspeh.

2. Strateška uporaba umetne inteligence v poslu

Povezovanje vaše UI-strategije z vašo poslovno strategijo, je najboljši način zagotavljanja, da bo UI prinesla največ vrednosti za vaš posel. Vaša UI-strategija mora biti usmerjena v iskanje inteligentnih načinov, kako doseči vaše strateške cilje, odgovoriti na najbolj peroča poslovna vprašanja in premagati največje poslovne izzive. Preveč podjetij poskuša aplicirati UI na že zastarele poslovne strategije in nerelevantne poslovne modele.

3. Oblikovanje ustreznih zmogljivosti. Razvijanje potrebnih tehničnih veščin.

Seveda v prihodnosti ljudem ne bo treba nujno biti znanstveniki analize podatkov ali UI-strokovnjaki, zagotovo pa bodo vsi potrebovali določeno stopnjo informacijske pismenosti. Organizacije bodo morale razvijati programe za tovrstno opismenjevanje, da bodo zaposleni sploh zmožni izkoristiti prednosti UI in da bodo znali zastaviljati vprašanja, kot je: »Kako lahko uporabim to novo tehnologijo, da bom dosegel pravi uspeh in izboljšal poslovanje?«

4. Izgradnja mehkih veščin

V času, ko stroji začenjajo usvajati vse več nalog, ki jih zdaj izvajajo ljudje, se bomo ljudje morali osredotočiti na področja, na katerih smo boljši od strojev – na ustvarjalna prizadevanja, domišljijo, kritično razmišljanje, socialno interakcijo itn.

Organizacije se bodo morale osredotočiti na pridobivanje veščin na področjih, kjer roboti ne bodo uspešni – na humanih plateh dela, kot so kreativnost, čustvena inteligenca, aktivno učenje in osebnostni razvoj, odločanje na višjih ravneh, medosebne komunikacijske veščine, vodstvene sposobnosti, raznolikost in kulturna inteligenca, sprejemanje sprememb. V revoluciji umetne inteligence, bodo prav te mehke veščine trdna valuta.

Vodstveni izzivi četrte industrijske revolucije

Delovno okolje se spreminja. Organizacije prihodnosti bodo imele veliko manj piramidalno in bolj sploščeno hierarhijo, poslovne meje bodo postale bolj porozne, nenehno ustvarjanje inovacij bo postalo norma, delovna mesta bodo decentralizirana, začasna, zaupana zunanjim dobaviteljem, zato pa bodo vse bolj pomembni partnerstva in povezovanje.

Poslovni vodje četrte industrijske revolucije se bodo morali prilagoditi. Način vodenja poslov se spreminja in vodilni bodo potrebovali povsem drugačne spretnosti.

Mnoga podjetja se bodo trudila pomanjkanje spretnosti premostiti. To pa lahko storijo z izobraževanjem obstoječih delavcev, z najemanjem novih talentov za UI in informatiko, ali z najemanjem ali celo prevzemanjem UI ali tehnoloških zagonskih podjetij.

V naslednjem desetletju UI ne bo zamenjala menedžerjev in vodij, bodo pa menedžerji in vodje, ki uporabljajo UI, zamenjali tiste, ki je ne.


Slovensko društvo za razvoj umetne inteligence SLAIS, obstaja od leta 2018.

Prejšnji članekKaj sploh obljubljajo cepiva?
Naslednji članekZa varnost cepiv

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj