Altermed & Flora: odkrijte pot do zdravega življenja

  508

  Februar 2024 – Za vse, ki se zavedajo, da bodo morali za svojo zdravo prihodnost in zdravje v največji meri poskrbeti sami, je Altermed prireditev, na kateri lahko v enem dnevu vidijo, okusijo, slišijo in doživijo obilo tega, kar jim bo olajšalo izbire in napolnilo baterije.

  Posebnost sejmov Altermed & Flora je v tem, da gre za celovit dogodek, ki presega okvire običajnih sejmov. Poleg široke ponudbe ekoloških, naravnih, zdravih in zdravilnih izdelkov je posebnost sejma tudi obilo dogodkov, predavanj, delavnic in priložnosti za srečevanje, pa tudi za preizkušanje in degustiranje. Bogat program poteka na treh prizoriščih.

  Seznam vseh naših predavanj, delavnic in drugih dogodkov najdete v Koledarju dogodkov.

  Sejem bo odlična priložnost za spoznavanje ter nakup ekoloških prehranskih izdelkov, prehranskih dopolnil, naravne kozmetike, izdelkov iz čebeljega panja …

  Poudarek tokratnega sejma je na pripravi zdravih obrokov oziroma jedi, zato so v okviru demo kuhinje temu namenili še posebno pozornost. Da je lahko zdravo tudi hitro, poceni in lokalno, nam bodo pokazali finalisti natečaja, ki ga prirejamo Celjski sejem, informacijsko središče Zazdravje.net in revija Jana. V soboto bodo finalisti izbranih šol predstavili svoje recepte, ki jih bo lahko občinstvo tudi okusilo. Razglasili bodo zmagovalce in jih nagradili.

  V nedeljo bodo za vaše brbončice poskrbeli v sodelovanju z Aktivom kmečkih žena Slovenije, in sicer z govejo obaro, ki bo poslastica za vse ljubitelje tradicionalne domače kuhinje.

  Vam stanovanje ogroža zdravje?

  Ker čedalje več sodobnih izdelkov in tehnologij ruši naše zdravje, sejem vabi tudi z vsebinami s področja zdravega bivanja, naravne gradnje ter ekološkega pohištva, oblačil in obutve. Na prostoru projekta Zazdravje.net vam bosta v zvezi z izzivi sodobnih bivalnih prostorov (vlaga, plesni, sevanja, kemični hlapi, onesnaženost vode) svetovala stavbni biolog in strokovnjak za filtriranje vode. Če boste tja prinesli svoje žarnice, boste lahko brezplačno preverili, kakšno svetlobo oddajajo in v kolikšni meri so ustrezne za vaše oči.

  Naravno zdravje

  Pestra bo tudi ponudba s področja zdravstvenih storitev, saj bo obsegala sodobne zobozdravstvene rešitve, ki segajo od implantatov do specializiranih zobnih aparatov. Strokovnjaki na tem področju vas bodo seznanjal z najnovejšimi informacijami o tehnologijah in pristopih k ustnemu zdravju. Organizirani bodo tudi prikazi osnovnih tehnik oživljanja. Ne zamudite priložnosti, da se naučite, kako pomagati človeku in mu rešiti življenje.

  Predstavljena bo tudi kozmoterapija, pri kateri gre za skupek terapevtskih postopkov, ki združujejo naravne sestavine in tradicionalne metode, s čimer prispevajo k telesnemu in duševnemu blagostanju posameznika.

  Sejem lahko izkoristite tudi za to, da ugotovite, katera je vaša krvna skupina. Testiranje bodo izvajali predstavniki Rdečega križa.

  Dobro počutje

  Seveda ne bo manjkalo niti glasbe, gongov, sproščanja, prikazov tehnik joge, zato je to edini sejem, s katerega se boste vrnili domov bolj sproščeni, kot ste odšli.

  Vabljeni na prostor informacijskega središča Zazdravje.net

  Po daljšem času bomo tudi mi v polni sestavi. Pripravljamo predavanja, degustacije in zanimive prikaze. Skupaj z EKOCI in Društvom Samooskrbni.net bomo poskrbeli za veliko izmenjevalnico semen, sadik in cepičev.

  Veliko zanimivih vsebin, predavanj in predstavitev s področja ekološke pridelave in domače samooskrbe vas čaka tudi v okviru sejma Flora.

  Ne zamudite te edinstvene priložnosti ter odkrijte pot do naravne harmonije in zdravega življenja!

  Priložnost za nova doživetja in rešitve za številne izzive vas čakajo med 15. in 17. marcem 2024 na Celjskem sejmu. Z eno vstopnico boste lahko poleg sejmov Altermed in Flora obiskali tudi Festival kave Slovenija ter sejme Dnevi lovstva, Dnevi ribištva, Dnevi športnega strelstva in ApiSlovenija.

  Mi pa vam podarjamo možnost, da vstopnico kupite ceneje! Spodnji kupon natisnite in ga v tiskani obliki predložite na blagajni sejma – tako boste za vstopnico plačali 2 evra manj!


  Da ne zamudite zanimivih predavanj in delavnic, si oglejte tudi:
  Koledar dogodkov

  Prejšnji članekKatere sadike vzgajamo februarja?
  Naslednji članekZelišče za krepitev pljuč
  Ana Hauser je hišna avtorica, ki z veliko raziskovalnega duha odkriva aktualne tematike.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj