Začimbe za nosečnice, dojenčke in majhne otroke

  Pogosto slišimo svarila, da se moramo med nosečnostjo in dojenjem izogibati začimbam ter da jih ni primerno uporabljati pri otrocih. Zaradi takšnega mita imajo naše nosečnice in otroci veliko več težav kot drugod po svetu, kjer se na začimbe spoznajo precej bolje kot pri nas.
  S pravilno izbiro in uporabo so nam lahko začimbe v veliko pomoč pri različnih težavah, ki se pojavljajo v času nosečnosti, dojenja, privajanja otrok na gosto hrano in pozneje.
  Katerim začimbam se moramo izogibati, katere pa lahko uživamo? Kako delujejo in kako si z njimi lahko pomagamo pri nosečniških slabostih? S katerimi si lahko pomagamo pri pomanjkanju mleka in katere so tiste, ki jih uporabimo, če želimo prekiniti z dojenjem? Kako začimbe pomagajo pri obvladovanju trebušnih krčev, napihovanju, nihanju sladkorja, nespečnosti in mnogih drugih težavah naših najmlajših?
  Na delavnici boste izvedeli, katere začimbe so primerne in kako jih praktično uporabiti v napitkih, juhah, kašicah, namazih …
  Delavnico vodi Sabina Topolovec, soavtorica knjig Zdravilna moč začimb za otroke, Ščepec rešitve in Ščepec védenja ter mamica dveh nadobudnežev.

  Predava: Sabina Topolovec
  Prejšnji članekPriprava ozimnice – vlaganje pridelkov z domačega vrta
  Naslednji članekMoj otrok hoče le sladkarije! Kaj pa zdaj?