Kako zmanjšamo stres na delovnem mestu?

  Ste vedeli, da je 70-90 % ljudi, ki jih srečate v čakalnici zdravnika tam zaradi razlogov, povezanih s stresom? Prekomeren stres ne povzroča le slabega počutja, poslabšanja odnosov s sodelavci in zasebno, pač pa je ključni dejavnik za kar 55 % dolgoročne bolniške odsotnosti.

  Ga je sploh možno obvladovati? Seveda, in za najboljši učinek je smiselno ukrepanje v organizaciji, zlasti pa nas samih. Ker imamo vse, kar potrebujemo za upravljanje stresa, vedno pri sebi. To je zlati trojček upravljanja s stresom: naš dih, um in naše telo. Osvojili boste tehnike, kot:

  • Kako si lahko do hitrega olajšanja pomagamo s tehnikami dihanja?
  • Kako preokvirjamo misli iz negativnih v bolj pozitivne, konstruktivne?
  • Kako delujejo tehnike sproščanja s pomočjo telesa, na primer progresivno mišično sproščanje? Kako upravljati s časom, da smo manj v stresu?
  • In kako lahko z vodeno meditacijo napolnimo svoje baterije za naslednjih nekaj ur?

  Dobro je poznati nekaj teorije o naravi stresa. A včasih je predavati o stresu kot kazati sestradanim sodelavcem slike okusne hrane iz kuharske knjige. Zato je glavnina delavnice namenjena praktičnim tehnikam in rešitvam, ki nam dajo izkušnjo globlje umiritve. Izkušnjo, ki je ne pozabimo in nas spodbuja, da tehnike redno izvajamo. In tako postajamo vse bolj umirjeni in uspešnejši.

  Trajanje delavnice in kontakt:

  Delavnica traja 8 šolskih ur oziroma po dogovoru tudi krajši ali daljši čas. Vsakič sproti prilagodimo vsebino glede na razpoložljivi čas in cilje delavnice.

  Informacije: [email protected], M: 040 662 003, www.produktivnost.si

  Predava: Klemen Podjed, Inštitut za produktivnost d.o.o.
  Prejšnji članekIskanje rešitev in pomoči, ko se pojavijo težave v duševnem zdravju
  Naslednji članekJasna komunikacija, da dosežemo svoje in hkrati izboljšamo medsebojne odnose