Kako okrepimo imunost na naraven način

  91

  Virusne okužbe predstavljajo velik organizacijski izziv, ker povzročajo kratke, nenapovedane bolniške odsotnosti, brez vnaprej urejenega nadomeščanja, kar moti potek dela in znižuje kakovost.
  Bi lahko njihovo število prepolovili?
  Seveda! Vendar ne tako, da imamo v službi bolne in okužene sodelavce, ki težavo le pomnožijo.
  V nasprotju s prevladujočim mnenjem virusi niso nadloga, za katero ni rešitev. Z boljšim razumevanjem načina nastajanja in širjenja virusnih okužb lahko veliko storimo, da je obolevnost manjša. (In pri tem ni mišljeno zgolj umivanje rok!)

  Na predavanju boste spoznali, kateri preventivni ukrepi imajo največ učinka.
  Kako obvarovati sluznice v času, ko so prisotni respiratorni virusi?
  Kakšne ukrepe je možno izvajati na delovnem mestu za zmanjšanje obolevnosti?
  Kako izbira hrane in pijače vpliva na dovzetnost za virusne okužbe?
  Kako preprečiti, da bi virusne okužbe pripeljale do sekundarnih zapletov, kot so pljučnice, vnetja sinusov, angine, bronhiolitisi in drugi zapleti, ki lahko bolniško odsotnost precej podaljšajo?
  Spoznali boste tudi, kako skrajšati čas okrevanja brez tveganja za zdravje.

  Predava: Sanja Lončar
  Prejšnji članekMoj otrok hoče le sladkarije! Kaj pa zdaj?
  Naslednji članekKako do več energije?
  Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka. Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec vedenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ... Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.