Hitre in učinkovite rešitve za preprečitev, zmanjšanje in odpravo različnih bolečinskih stanj in tegob

  80

  Praktično – teoretična delavnica 2 do 6 šolskih ur

  Lahko bi rekli, da živimo v času velikih neravnovesij in ekstremov. Medtem, ko smo priča hitremu tehnološkemu napredku in s tem veliki količini informacij, je naše telo podhranjeno. Kako? Našemu mentalu primanjkuje subtilnih informacij fizičnega telesa, a fizičnemu primanjkuje prave vitalne hrane in uravnotežene kretnje.

  Večina časa je organizem usmerjen v stresne aktivnosti, na drugi strani pa nima zadosti moči in energije za optimalno obnovo in regeneracijo. Mišična funkcija in njen tonus sta odvisna od kakovosti pretoka. Če je pretok slab in blokiran, potem je slaba tudi mišica in s časoma postane atrofirana in nefunkcionalna. Možen pa je tudi drugi ekstrem, ki se izrazi v zakrčenosti in bolečini.

  Kako si pomagati? Na delavnici se bomo posvetili vsaki topološki regiji telesa (odvisno od dolžine trajanja delavnice) – vratni, ramam ter prsnemu delu hrbtenice, ledveni hrbtenici ter naši medenici ter kolkom. Spoznali bomo kratke, a učinkovite protokole sprostitve, samomasaže in povečanja pretoka, njihov učinek pa bo čutiti takoj.

  Najboljše rešitve so največkrat tudi najbolj preproste. Tudi podani protokoli so tako enostavni, da boste na njih pomislili tudi v situacijah, ko bi sicer posegli po protibolečinski tableti.

  Predava: Barbara Tavčar
  Prejšnji članekDelavnice in vadbe, z individualno podporo udeležencem na področjih, kjer imajo težave
  Naslednji članekUpravljanje časa – delajmo raje pametneje, ne še bolj trdo