Delavnice in vadbe, z individualno podporo udeležencem na področjih, kjer imajo težave

  73

  Praktično – teoretična delavnica 2 šolski uri ter individualna testiranja in pogovori (20 minut na udeleženca)

  Človeško telo je bilo ustvarjeno za gibanje. Trditev, za katero smo tako ali drugače slišali že vsi. Kaj pa to pomeni v praksi? Nenazadnje smo v gibanju vsi – od posameznika, ki sedi v pisarni za pisarniškim stolom, do delavca v proizvodnem obratu, blagajničarke v trgovskem centru, pilota, mehanika, gospodinje, managerja, …..

  Potrebno je odgovoriti na vprašanje kakšno gibanje je optimalno? Na žalost današnji način življenja ne ponuja veliko gibalne raznolikosti, kar ga dolgoročno troši. Naravni vzorci gibanja vzpodbujajo vaš um, učinkovito in inteligentno povezujejo desno polovico telesa z levo tako na energijskem, fizičnem, kot tudi nevrološkem nivoju. Nasprotno pa homolateralna, torej enostranska gibanja, to povezanost in ozaveščenost zmanjšujejo in organizem počasi pripeljejo v stanje, v katerem se težje spočije in obnavlja.

  Zakaj bi se morali vsakodnevno mučiti z nepojasnjenimi simptomi in težavami, kot so mravljinčenje, utripanje, otopelost, glavoboli, refluksi, nespečnost, nemirnost, nesigurnost,…. Tipični simptomi preobremenjenosti, ki se pojavijo tam, kjer je telo najbolj šibko.

  Kako ugotoviti kateri je najšibkejši del telesa, kako v njem ponovno vzpostaviti pretok, kako telo revitalizirati tudi takrat, ko smo omejeni s prostorom in časom – na delovnem mestu? Na ta vprašanja bomo odgovorili tekom praktične-teoretične delavnice, po kateri se bomo s pomočjo krajših pogovorov usmerili na reševanje individualne problematike.

  V nadaljevanju se program lahko razširi na redno organizirane, krajše vadbene enote z namenom izboljšanja psihofizičnega počutja.

  Predava: Barbara Tavčar
  Prejšnji članekSkrb za celotno telesno zdravje – vsak ZAKAJ ima svoj ZATO
  Naslednji članekHitre in učinkovite rešitve za preprečitev, zmanjšanje in odpravo različnih bolečinskih stanj in tegob