NNNP – nič nas ne sme presenetiti?

155

Nekateri še pomnite vaje NNNP, s katerimi smo se v šolah pripravljali na napade z leve in desne ter se urili v reševanju in prvi pomoči.

Toda ideologijo na stran, pripravljenost vedno pride prav. Nikoli ne moremo vedeti, kateri virus ali bakterija bo »preskočila«, zagotovo pa lahko storimo veliko, da patogenom ne bomo dober gostitelj.

Na nedavni skupščini WHO se jim je očitno zelo mudilo s sprejetjem novega zdravstvenega pravilnika (IHR). Dokument, ki pred začetkom skupščine še ni bil usklajen, so uskladili kar med skupščino in ga sprejeli, četudi ustanovna listina WHO nalaga, da morajo biti vsi dokumenti, o katerih glasujejo države članice, predstavljeni vsaj štiri mesece pred glasovanjem. No, očitno se jim je mudilo.

Ker še ne vemo, kaj natanko so sprejeli, bomo na spletnem portalu Zazdravje.net analizo pravne stroke objavili takoj, ko bo to možno.

NNNP velja tudi za naše duševno zdravje. Ni namreč vseeno, kakšne misli in ideje »gostimo«. Če svoje dejavnosti usmerimo v iskanje rešitev, jih bomo našli hitreje, kot če se bomo ukvarjali samo s težavami.

Tudi pri oskrbi marsikaj visi na nitki … Slovenska prehranska suverenost doživlja udarec za udarcem. Nagaja nam vreme, izgubljamo zemljišča, trgovske mreže in prehranska industrija so že skoraj v celoti v rokah tujcev. Povrhu ne moremo vedeti, kdaj in kje se bo zalomilo pri dobavnih verigah, zagotovo pa lahko storimo marsikaj, da bomo od njih čim manj odvisni. Številna društva, posamezniki in skupine to že vztrajno počnemo.

Upamo, da bodo naše informacije tudi koristen prispevek pri vaših prizadevanjih za NNNP.


Celotno številko junij/julij 2024 lahko preberete v digitalni obliki v Arhivu tiskanih novic.

Prejšnji članekZdravi smutiji – za zajtrk, večerjo ali sladico!
Naslednji članekGlivice na nohtih: kako se jih znebiti na naraven način?
Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka. Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec vedenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ... Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj