Webinar: Kakovost v ekološkem in biodinamičnem kmetovanju (seme, tla, rastline, hrana, človek – zdravje)

0
Webinar: Kakovost v ekološkem in biodinamičnem kmetovanju (seme, tla, rastline, hrana, človek – zdravje)

Webinar: Kakovost v ekološkem in biodinamičnem kmetovanju (seme, tla, rastline, hrana, človek – zdravje)

by
424 424 people viewed this event.

Inštitut za ekološko kmetijstvo pri Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede (FKBV) v okviru “Aktivnosti za pospeševanje razvoja ekološkega kmetovanja v letu 2023” vabi na Webinar – spletno predavanja strokovnjakov / raziskovalcev iz tujine s prevodi v slovenski jezik in razpravo.

Kje: na povezavi preko MS Teams-ov.

Kdo: Dr. Jens-Otto Andersen (Danska).

Je agronom, ki je več kot desetletje deloval na ekoloških in biodinamičnih kmetijah na Danskem in Norveškem. Diplomiral je iz agronomije, deloval v kontroli biodinamičnega kmetijstva med leti 1994in 2001, ko je je s področja bio kristalizacije, celostne metode za ugotavljanje kakovosti hrane in je soustanovitelj raziskovalne skupine za to področje. Od leta 2001 je zaposlen kot raziskovalec na Biodinamičnem raziskovalnem inštitutu na Danskem. Njegovo raziskovalno delo temelji na razvoju metod za testiranje vitalnosti hrane. Je avtor knjige »Vitalnost – od tal do želodca« izdane 2019. V zadnjih letih je sodeloval tudi z nekaterimi organizacijami in posamezniki iz Slovenije (npr. BC Grm Novo mesto, Semenjalnica – Ekosemana, kmetija Černelič,… več na: O-vitalnosti-hranedr.JensOtto.pdf (naravnalepotasevilla.net)).

Kaj: Predstavljene bodo večletne raziskave in povezave med zdravimi tlemi – rastlinami- živalmi – človekom in kako vplivajo na kakovost hrane načini kmetijske pridelave. Razlike med ekološkimi živili in industrijsko/intenzivno pridelano hrano bodo podane predvsem z vidika »vitalnosti«, ki je novejši, integrativni oz. holistični, koncept ocenjevanja kakovosti hrane s katerim se lahko potrošnikom zelo nazorno predstavi tudi kakovost biodinamično pridelanih živil in vplive na zdravje.

Prevaja: Dr. Maja Kolar, Ekosemena, Inštitut za ekološke raziskave in trajnostni razvoj.

Veseli bomo vaše PREDHODNE PRIJAVE na eko.svetovanje.fkbv@um.si ali 02 320 90 08, na spletu bo odprta povezava od 10.45 naprej. Prosimo, da se na webinarju prijavite z vašim polnim imenom (in ustanovo) zaradi posredovanja podatkov naročniku projekta.

To register for this event email your details to eko.svetovanje.fkbv@um.si

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum in čas

27. septembra, 2023 - 11:00 do
27. septembra, 2023 - 13:15
 

Lokacija

Online event
 

Vrsta dogodka

Delite s prijatelji