Gojenje gob na vrtu

0
Gojenje gob na vrtu
Gojenje gob na vrtu

Gojenje gob na vrtu

by
128 128 people viewed this event.

Tudi z gobami lahko “vrtnarimo”! Gojenje gob zunaj je enostaven in okolju najbolj koristen način gojenja gob. Za razliko od rastlin, gobe potrebujejo senčno in vlažno rastišče, zato so odlična izbira za “neuporabne” senčne kotičke vrta.

Na delavnici bomo spoznavali tri tehnike gojenja gob; gojenje na hlodih, na pasterizirani slami in v gredicah. Na hlodih bomo gojili šitake, bukove ostrigarje in resaste bradovce, na pasterizirani slami bukove ostrigarje in v gredicah kukmakovo strniščnico.

Poleg gojenja bomo spoznavali tudi uporabo gob, njihove zdravilne učinke in druge koristi za okolje in ljudi.

Potek delavnice:
11.00 – 11.30 – Uvod in predstavitev Kraterja
11.30 – 12.00 – Osnove gojenja gob na vrtu
12.00 – 13.30 – Praktični prikaz gojenja gob na hlodih in na pasterizirani slami
13.30 – 14.00 – Izdelava gredice s kukmakovo strniščnico

Vsak udeleženec si bo pripravil svoj substrat s pasterizirano slamo in ga nacepil z micelijem bukovih ostrigarjev, ki ga po delavnici odnesel domov. Udeleženci delavnice lahko pri nakupu Gobnjakovih izdelkov uveljavljajo 15 % popust.

Delavnica bo tokrat potekala v Ustvarjalnem laboratoriju Krater na Bežigradu v Ljubljani. Krater je začasni produkcijski prostor, ki je vzniknil iz opuščenega, kraterju podobnega gradbišča v bližini mestnega jedra Ljubljane. O Kraterju, dogodkih, projektih, izdelkih in drugih aktivnosti Kraterjancev si preberite na njihovi spletni strani: https://krater.si/si

Prijava na delavnico: https://gobnjak.com/products/gojenje-gob-na-vrtu-11-maj.

Nakup micelijev:

Na delavnici bo možno kupiti micelij bukovega ostrigarja na žitu, micelij kukmakove strniščnice na žagovini, čepke različnih vrst gob (šitake, bukov in poletni ostrigar, reishi, resasti bradovec) za vzgojo gob na hlodih in tinkture iz gob, ki jih gojimo v Gobnjaku.

Če imate še dodatna vprašanja, pišite na info@gobnjak.com ali pa pokličite na 040 835 282 (telefonska št. je dosegljiva med 11h in 18h od ponedeljka do petka).

To register for this event please visit the following URL:

 

Datum in čas

11. maja, 2024 - 11:00 do
11. maja, 2024 - 14:00
 

Vrsta dogodka

Delite s prijatelji

WordPress Ads