Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Dogodek je končan.

4. seminar za etnobotaniko: Zel in plevel – od ljudske do znanstvene rabe

petek, 6. marca, ob 10:00 - sobota, 7. marca, ob 18:00

€60

Prijazno vas vabimo na 4. seminar za etnobotaniko v Slovenski etnografski muzej. Letošnji seminar bo s povezovanjem strokovnjakov različnih področij osvetlil stara znanja in uporabe nekaterih zdravilnih ali drugače koristnih rastlin v kulturni tradiciji Slovencev.

Dvodnevni seminar 6. in 7. marec 2020

Rastlinam, ki rastejo in uspevajo v svojem prvobitnem naravnem okolju pravimo, da so divje ali samonikle. Že v najstarejših časih so ljudje nabirali in uporabljali divje rastoče rastline za dopolnitev prehrane in zdravilo, sčasoma pa so posamezne zdravilne rastline začeli gojiti tudi na svojih vrtovih. Meja med zeljó in plevelom, med zdravilom in strupom, je še danes nedorečena – kar je za nekoga plevel, je za drugega zdravilo in strup je lahko zdravilo. Zdravilne rastline, naj so divje ali gojene, so našim prednikom tisočletja nudile pomoč pri domačem zdravljenju, poleg tega pa so dajale še mnoge druge koristi: hrano, snov za omamo, naravno lepotilo, pa tudi božje objasnilo, rastline so ljudem dajale material za gradnjo ali nit za prejo …

Naši predniki so imeli znanje in veščine za vsestransko uporabo rastlin v najrazličnejše namene. In tako so rastline skozi tisočletja oblikovale našo kulturo, naš način življenja. In danes?

Cena za dvodnevni seminar: 60 €

Plačilo na TTR (01100-6030376834 / namen plačila: PRIIMEK – ETNOBOTANIKA) ali na blagajni razstavne hiše SEM (tor – ned 10.00 – 18.00), najkasneje do 3. marca 2020.

Prijave in informacije: Barbara Sosič / E: [email protected] / T: 01/300 87 49

Spletna prijava

Podrobnosti

Začetek:
petek, 6. marca, ob 10:00
Konec:
sobota, 7. marca, ob 18:00
Cena:
€60
Dogodek Category: