Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Tridnevna delavnica Nekaj divjega

petek, 10. julija, 2020, ob 08:00 - nedelja, 12. julija, 2020, ob 17:00

Tradicionalna delavnica divje hrane v prvinski naravi na vezišču Vojskarske planote in trebušanskih grap tokrat prvič v razširjeni izvedbi kot Nekaj divjega. Na njej se predstavijo divje začimbnice, zelenjadnice in sploh za živo prehrano pomembne rastline, vključno z zdravilnimi.

Po petkovem uvodnem srečanju z različnimi rastišči v okolici Razazije in praženju žit za sobotni zajtrk je sobota namenjena sprehodu na hudo razgledni Hudournik, 1148 m, nedelja pa utrjevanju novih spoznanj in kulinaričnim raziskavam. Delavnica omogoča poglobljeno srečanje z rastlinami tako z botaničnega, farmakološkega kot prehranskega vidika. Zaradi odlično opremljene letne kuhinje so kuharske vaje na tej delavnici še posebno raznolike ter vključujejo pripravo zelo raznovrstnih, raznovrstno podivjanih jedi.

Delavnica Nekaj divjega je z dodatnimi vsebinami razširjena delavnica divje hrane, na kateri udeleženci poleg spoznavanja, nabiranja in priprave užitnih divjih rastlin doživijo še nekaj praktične teorije rastlin, tako užitnih, strupenih, invazivnih in sploh samosvojih. Nekaj tudi na botanično temo; vrste, rodovi, družine, deli rastlin in take zanimive reči. Skratka, neke vrste razprava na temo Rastlin in Narave. Vsekakor ne brez besed o običajni divjadi (medvedi, komarji, volkovi, klopi, pa tudi očem nevidna borelija, babezija in drug drobnoživelj), ki rada pride mimo med nabiralniško dejavnostjo.

Morda še kaj na temo priprave raznovrstnih medežij in drugih zeliščnih čarovnij. (Medežija je staroverska beseda za zdravilstvo in zdravilne pripravke.)

*Od petka popoldne od 16.00 do nedelje popoldne

*Spanje na skupnih ležiščih: vsak udeleženec naj ima s sabo spalno vrečo.

*Oprema naj bo enaka kot za planinski izlet v sredogorje, vključno s pelerino ali dežnikom.

*Prijave: Miro, 041 821 809, [email protected]

*Prijave so obvezne najkasneje do 9. julija, plačilo po prejetju računa.

*Cena 183,00 €

*Zaradi večplastnosti delavnice in poglobljenega spoznavanja vsebin je število mest omejeno na 15 oseb.

Podrobnosti

Začetek:
petek, 10. julija, 2020, ob 08:00
Konec:
nedelja, 12. julija, 2020, ob 17:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Razazija, Gorenja Trebuša
Idrija, 5280 Slovenija + Google Map