Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Skupinsko naročanje EKO in živil brez FFS

petek, 27. marca, ob 16:00

Moč sodelovanja za zdravo hrano – skupinsko naročanje živil.

Obudimo spomin na tiste originalne, nepotvorjene in prvinske okuse sadja in zelenjave in ostalih živil iz časa, ko živilsko – kmetijska in predelovalna industrija še ni uspela povsem likvidirati naravne hrane. Zgodbe o živilih, lokalnih in tradicionalnih so vendar del naše identitete, del preživetvenih strategij in tudi del naše kulture. Te zgodbe združujejo tradicijo, kulturo, preteklost in sedanjost.

Opomniti zatorej velja ne le na spervertiranost naših okušalnih brbončic, pač pa tudi na očitno dejstvo, da smo kot bitja narave očitno povsem spervertirali vse naše čute in ne le sposobnost okušanja. Živilska industrija je namreč neskončno domiselna. Vsako leto ponudi okoli 30.000 novih izdelkov in mi smo le te pripravljeni sprejeti in zamenjati tradicionalna in izvorna živila za bedne približke in nadomestke. Če vzamemo živost živil kot merilo, je gotovo več kot polovica vsega, kar se prodaja v naših supermarketih le pogojno užitno.

Informacije: http://www.sorskopolje.si/https://marjankogelnik.wordpress.com/category/moc-sodelovanja-za-zdravo-hrano-skupinsko-narocanje-zivil/ ali [email protected][email protected]

Podrobnosti

Datum:
petek, 27. marca
Čas:
16:00
Kategorije Dogodek:
, ,

Prizorišče

Zadružni dom Mavčiče
Mavčiče 69
Mavčiče, 4211 Slovenija
+ Google Map