Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica z demonstracijskim ogledom nasada poskusov česna Anka

torek, 7. junija, ob 09:00 - 12:00

Vabljeni na delavnico z demonstracijskim ogledom nasada poskusov česna Anka v okviru projekta EIP česen in šalotka.

Po predstavitvi ekološke kmetije Tovornik, ki že vrsto let prideluje ekološko seme kot kooperant družbe Amarant, si bomo ogledali nasad česna, kjer v poskusih preučujejo različne možnosti sajenja, zastirke ter evidentirajo tudi porabljen čas pri obdelavi, tako da bomo po zaključku poskusa lahko ugotavljali, kateri način sajenja da največ pridelka oziroma potrebuje najmanj dela/časa.

Istočasno so v testiranju tudi različne frakcije sadilnega materiala česna sorte Anka jesenski, ki je manj znana slovenska sorta česna, registriral pa jo je Amarant, ki jo tudi vzdržuje. Zaradi svoje specifike rasti je tržno zelo zanimiva, zato so ravno ti primerjalni posevki pomembni, saj bomo na podlagi rezultatov lahko napisali priporočila za gojenje in trženje tako semenskega materiala kot tudi česna za konzum.

Naše delavnice se bo udeležilo tudi nekaj strokovnjakov s področja zelenjadarstva (Miša Pušenjak – KGZS Maribor, Darko Vernik – Ptujski selekcijski center avtohtonih Slovenskih sort …). Po ogledu pa bodo še naši strokovni sodelavci predstavili ostale vsebine projekta, kot so rezultati poskusov na šalotki, ki so bili izvedeni že lansko leto, ter odgovarjali na vprašanja.

Eko kmetija Tovornik bo poskrbela za skromno pogostitev, zato so potrebne prijave.

Prijave zbiramo do nedelje, 5. 6., na naslov: eip.cesen@gmail.com
Če ste kmet, navedite tudi KMG MID številko.

Kratka navodila za pot: v navigacijo dajte pot skozi Veliki Kamen! Peljete se po dolini skozi Brestanico, Senovo, Veliki Kamen ter zavijete proti Svetemu Joštu v hrib.


Delavnico organizirajo projektni partnerji:

GRM Novo mesto, Kmetija Tovornik, KGZS – Zavod Novo mesto in Amarant

Podrobnosti

Datum:
torek, 7. junija
Čas:
09:00 - 12:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Ekološka kmetija Tovornik
Reštanj 69
Koprivnica, 8282 Slovenija
+ Google Map