Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica: Vrtnice za dušo in telo

nedelja, 22. maja, ob 10:00 - 18:00

€60

Vrtnice je res težko vohati preko zaslona, zato je to ena izmed redkih delavnic, ki jo je skoraj nujno doživeti v živo, z vsemi čutili.
Če temu dodamo še možnost objemov, direktnega pogleda iz oči v oči, čudovito posestvo in zeliščni vrt pri Vidi ter kulinariko, ki boža vsa čutila, je to res izjemno doživetje, ki se ga vsako leto znova veselimo.

Privoščite si dan užitka, crkljanja, novih spoznanj …
Tokrat bo manj teorije in še več doživetij, saj vam je teorija zdaj na razpolago na Delavnice.zazdravje.net.

Potek delavnice

Začetek bo, tako kot v starih dobrih časih, ob 10. uri. Pred tem se bomo zbrali ob skupnem zajtrku – tokrat ob Vidinih cvetličnih dobrotah.

Sanja vam bo odkrivala skrivnosti užitnih aromatičnih cvetlic, njihovo delovanje na telo in številne načine njihove uporabe. Popeljala vas bo tudi po novem zeliščnem vrtu aromatičnih rastlin.

Eva vam bo pokazala, kako izdelamo hidrolat vrtnice v domačih pogojih (torej tudi brez destilatorja), kako ga uporabljamo in shranjujemo. Spregovorili bomo tudi o nekaterih drugih eteričnih oljih in hidrolatih iz rastlin, ki so na voljo v našem podnebju.

Vida vas bo presenečala z okusi cvetja, o katerih se je učila pri Jeleni de Belder. Posebna pozornost bo namenjena vrtnicam.

Delavnica bo posvečena tudi najboljšim načinom shranjevanja različnih popkov in cvetlic, ki jih boste spoznavali v živo.

Še vedno lahko ujamete veliko dehtečih cvetov, zato ne zamudite priložnosti!

Cena

Cena celodnevnega doživetja je 60 EUR in vključuje zajtrk, kosilo, sladico, pijačo, gradivo in enoletni dostop do spletne delavnice Pripravki iz vrtnic za dušo in telo, ki je že na portalu Delavnice.zazdravje.net.
Delavnica bo izvedena v vsakem vremenu.
Če ste si spletno delavnico že ogledali, potem vam udeležba na delavnici v živo prinaša podaljšanje dostopnosti ogleda za eno leto, kotizacija za celodnevno doživetje pa znaša 45 EUR.

Možnost nočitve

Če si želite privoščiti malo daljši oddih, lahko na posestvu tudi prespite in doživite tudi večerne zgodbe ob ognju.
Nočitev v apartmaju s kopalnico je 40 EUR po osebi, nočitev z zajtrkom na skupnih ležiščih in s souporabo kopalnice pa 25 EUR.

Prijava

Prijavite se lahko na [email protected] ali po telefonu 041 770 120 vsak delovnik med 9. in 13. uro. Ker je število mest omejeno, pri rezervacijah upoštevamo zaporedje prispelih prijav.

Lokacija

Kmetija Žunko, Srednje 17, 2354 Bresternica (6 km iz Maribora proti Dravogradu)

Podrobnosti

Datum:
nedelja, 22. maja
Čas:
10:00 - 18:00
Cena:
€60
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Izletniška kmetija Žunko
Srednje 17
Bresternica pri Mariboru, 2354 Slovenija
+ Google Map