Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

 • Ta dogodek je minil.

Celodnevna destilacija eteričnega olja jelke

nedelja, 8. decembra, 2019, ob 10:00 - 17:00

Božični čas je v zavesti vseh nas močno povezan z domačimi dobrotami in prijetnimi vonjavami. Med vonji številnih eteričnih olj je vonj eteričnega olja jelke najbolj božičen. Z njim odišavljen prostor pričara občutek sprehoda po domačem gozdu in prikliče spomine na okrašeno božično jelko.

Delavnica je namenjena vsem, ki bi radi:

 • sami ustvarili svoje božično eterično olje in hidrolat;
 • spoznali celoten potek nastanka eteričnega olja – od nabiranja in priprave rastline pa vse do destiliranja, ločevanja olja in filtracije;
 • razumeli delovanje eteričnega olja jelke in njenega hidrolata;
 • razumeli zakaj destilacija na večjem destilatorju zahteva veliko strokovnega znanja;
 • izvedeli več o jelki.Delavnico bova na večjem 70 l destilatorju vodila, destilarja in aromaterapevtska poznavalca s štirimi leti destilarskih in aromaterapevtskih izkušenj. Potrudili se bomo za božično vzdušje, vsi udeleženci delavnice pa boste s seboj odnesli svoji steklenički pridelanega olja in hidrolata.

  Kuhala nam bo naša kulinarična mojstrica Vida Fugina, ki se je svojih kuharskih spretnosti učila pri Jeleni de Belder. V svoji kuhinji uporablja veliko začimb, odlično pa poskrbi tudi za vegetarijance.

  S seboj prinesite vrtne rokavice in škarje ter topla oblačila za zunanji prostor.

  Cena delavnice je 45 EUR in vključuje tudi hrano in brezalkoholne tople napitke. Prijava in več informacij o delavnici na [email protected] ali 041 505 897. Število udeležencev je omejeno, zato se prijavite najkasneje do 4.12.2019.

Podrobnosti

Datum:
nedelja, 8. decembra, 2019
Čas:
10:00 - 17:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Izletniška kmetija Žunko
Srednje 17
Bresternica pri Mariboru, 2354 Slovenija
+ Google Map

Drugo

Predavatelj
Eva in Vinko Nedelko