Koledar dogodkov


sreda, 16. oktober 2019

ŠKRIPLJETE? KAKO POSKRBETI ZA VITALNOST SKLEPOV?

Cerknica, Večgeneracijski družinski center Cerknica, Čabranska ulica 9 od 19. do 20.30 ure

Pomembnosti sklepa se večinoma zavedamo šele, ko ta zaboli in ko obstanemo! Ali se takrat znamo zavestno ustaviti in dojeti kaj je težave povzročilo in jih odpraviti na celosten in naraven način? Ali bomo raje ignorirali opozorilno »rdečo lučko« in pod balzamom protibolečinskih pripravkov vozili v nadaljnji propad sklepov z vsemi posledicami? Vabljeni, na predavanje kako pravočasno in celostno poskrbeti za ohranjanje vitalnosti sklepov in kako že nastale težave s sklepi obvladovati na naraven način.

Predava: Adriana Dolinar dr. vet. med., Združenje za obuditev celostnega človeka (FaceBook @zaobuditevcloveka)

Vstop prost. 

Prireja: Združenje za obuditev celostnega človeka, Medilek in Večgeneracijski družinski center


POMEN BIODINAMIKE ZA PLANET

Zadružni dom Zadvor, Cesta II.grupe odredov 43, 1261 Lj.-Dobrunje ob 19.uri

O tem, da je biodinamika v Sloveniji prisotna že več 30 let, bo predavala Meta Vrhunc.
Zaželen prispevek 3 EUR. Inf. na (041) 364 897.

Prireja: Društvo Ajda Sostro.


četrtek, 17. oktober 2019

ZaZdravje

NARAVNE REŠITVE ZA BOLEČINE

Trzin, Dvorana Marjance Ručigaj, Ljubljanska c. 12 f ob 19:30. uri

Ali ste vedeli, da nekateri pripravki iz zdravilnih rastlin delujejo na bolečine enako ali celo bolje kot sintezne tablete in mazila? O tem, kako odpraviti bolečine v hrbtu, mišicah in sklepih, ne da bi pri tem škodovali jetrom, želodcu in ledvicam, bo predavala Sanja Lončar. 

Prispevek: brezplačno.

Prireja: Krajevna Knjižnica Tineta Orla, Trzin.


MAVRICA MOJEGA TELESA

Čebelarsko razvojni izobraževalni center Lesce, Rožna dolina 50 a ob 18.uri

Smo um, duša in telo. Skrbeti moramo za vse enakomerno preko dela, vaj, vizualizacije in starih holis-tičnih znanj. Predavateljica Sabina Grošelj nam bo pokazala kako vsakodnevno poskrbeti za svoje telo in biti v izvrstni kondiciji. Prostovoljni prispevki. 

Informacije: Monika Brinšek, (041) 948 336.

Prireja: Društvo Ajda Gorenjska.


NAPREDNI PRISTOPI ZDRUŽEVANJA MEDICINE IN FITOTERAPIJE

v poslovni stavbi ELMA v Črnučah, Ulica 24. junija 23, VHOD 1-2, v snemalnem studiu Klepeta ob kavi ob 18. uri

Predavanje Marie Ane Kolman, ki se je pred kratkim vrnila z dodatnega izobraževanja na  Altaju, kjer je pridobila nova znanja s področje fitoterapije.

Predstavila nam bo delo in izkušnje priznanega ruskega onkologa in  fitoterapevta dr. Korepanova in ekipe zdravnikov v inštitutih Galen in Alfit, ki v sodelovanju z raziskovalnimi inštituti že vrsto let uspešno uvajajo fitoterapijo v klasično medicino in pri tem dosegajo izjemne rezultate pri zdravljenju onkoloških in drugih kroničnih boleznih. 

Maria Ana Kolman bo na predavanju predstavila nekaj pomembnih protokolov in načinov, ki jih uporabljajo napredni zdravniki, ki se zavedajo pomena združevanja medicine in fitoterapije pri doseganju dobrih rezultatov zdravljenja pri težkih diagnozah. 

Predavanje je namenjeno bolnikom, njihovim družinam ter prijateljem, pa tudi vsem, ki imajo družinsko obremenitev z določenimi boleznimi in želijo zato s preventivnim pristopom zmanjšati možnost obolevanja. 

Predavanje bo potekalo tako, da je prostor dostopen tudi z invalidskim vozičkom.
Bo brezplačno, vendar je zaradi velikosti prostora število udeležencev omejeno. 

Prijavite se lahko www.klepetobkavi.si.


petek, 18. oktober 2019

ZaZdravje

NARAVNE REŠITVE ZA MOŽGANE

KS Galicija, 3310 Žalec, Gasilski dom Velika Pirešica ob 18. uri

Kaj načenja naše možgane? Zakaj smo priča epidemičnemu razmahu degenerativnih bolezni živčevja? Kako je mogoče preprečiti, ustaviti in celo zdraviti propadanje možganov? Naši predniki so poznali koristi rastlinskih moči v boju proti tovrstnim tegobam, sodobna znanost pa njihovim ugotovit-vam pritrjuje in celo razkriva mehanizme, s katerimi rastlinam uspeva pomagati tudi na tem področju. 

Predava Sanja Lončar.

Prireja: TD Galicija.


sobota, 19. oktober 2019

ZaZdravje

KAKO SE PRIPRAVITI NA ZIMSKE VIROZE?

Frankolovo, Kmetija Vrhivšek, Lindek 22 od 14. do 19.ure

Tisti brez daljinskega ogrevanja ne pozabijo, da je potrebno pripraviti drva za kurjavo, da jih pozimi ne bo zeblo. Tisti, ki prisegajo na okus doma pridelane zelenjave, pridno vlagajo shranke skozi poletje, da bodo na voljo v zimskih mesecih. Kako pa boste vi pripravili svoj in otrokov imunski sistem, da virusi in bakterije pozimi ne bodo imele nad vami moči? Predavatelji vam bomo v teoriji in praksi osvetlili pomen prebavil za celostno zdravje in vitalnost, kaj občutljivo mikrobno življenje v črevesju uničuje in kako različna problematična stanja s prebavili ter posledično z imunskim sistemom odpraviti na naraven način.

Seminar vodijo: Rajko Škarič, Adriana Dolinar, Alenka Zapušek

Za natančnejši program, ceno in prijave kličite na 041 969 770 ali pišite na alenka@kmetija-vrhivsek.si. 

Prireja: Združenje za obuditev celostnega človeka in Kmetija Vrhivšek.


nedelja, 20. oktober 2019

OTVORITEV MAVŠKE TRŽNICE V SKLOPU DOGODKOV OB 150 LETNICI SMRTI SIMONA JENKA

Ob spomeniku Simonu Jenku na Podreči pri Mavčičah 

Od 9. do 12. ure pohod po Poti Jeprškega učitelja.
Od 12. do 14. ure program ob 150 letnici 
Od 14. do 16. ure lokalna eko in konvencionalna tržnica. Pogostitev z domačimi dobrotami.

Več informacij: www.sorskopolje.si


ponedeljek, 21. oktober 2019

5. SIMPOZIJ Z NARAVO DO ZDRAVJA: KAKO S SODOBNO FITOTERAPIJO OKREPIMO IMUNSKI SISTEM?

Za program in več informacij pišite na info@medivital.si.

Prireja: Medivital.


ŠKRIPLJETE? KAKO POSKRBETI ZA VITALNOST SKLEPOV?

Mala dvorana za knjižnico, Vrbanska cesta 97, 2351 Kamnica pri Mariboru ob 19. uri

Pomembnosti sklepa se večinoma zavedamo šele, ko ta zaboli in ko obstanemo! Ali se takrat znamo zavestno ustaviti in dojeti kaj je težave povzročilo in jih odpraviti na celosten in naraven način? Ali bomo raje ignorirali opozorilno »rdečo lučko« in pod balzamom protibolečinskih pripravkov vozili v nadaljnji propad sklepov z vsemi posledicami? Vabljeni, na predavanje kako pravočasno in celostno poskrbeti za ohranjanje vitalnosti sklepov in kako že nastale težave s sklepi obvladovati na naraven način.

Predava: Adriana Dolinar dr. vet. med., Združenje za obuditev celostnega človeka (FaceBook @zaobuditevcloveka)

Vstop prost.  

Prireja: Združenje za obuditev celostnega človeka


sreda, 23. oktober 2019

EPILEPSIJA IN DEMENCA – BOLEZNI KOT VSE DRUGE

Ljubljana, sejem NARAVA – ZDRAVJE, dvorana SONET 1, Gospodarsko razstavišče od 14. do 15.30 ure

Epilepsija, kot tudi demenca sta nepredstavljivi oviri v bolnikovi vsakdanji eksistenci; prva kot vseživljenjski predsodek in druga kot bolezen, ki v prvi fazi zaznamuje bolnika in v drugi fazi morda še nekoliko bolj svojce, prijatelje, bližnje,…

Ustavimo korak, prehitimo čas in se ozrimo vase – obstajajo rešitve, obstajajo načini, ki izven delovanja klasičnih pristopov k nevrološki problematiki, nudijo tudi celostni pogled na bolnika in njegove težave. Pogovor o strahu pred izgubo spomina je potreben, nujno je razumeti in videti, potrebno je sprejeti bolnika, skupaj z njegovo boleznijo, le tako bomo lahko podirali predsodke pred epilepsijo in strah pred demenco.

Predava: mag. Vlasta Klep, univ. dipl. Biomedicine

Prireja: BioMons 1 d.o.o. - CBDex


četrtek, 24. oktober 2019

KAKO JE ČREVESNA FLORA POVEZANA Z ZDRAVJEM ŠČITNICE?

Ljubljana, Sejem NARAVA – ZDRAVJE, dvorana Sonet 1, Gospodarskko razstavišče od 14. do 15.30 ure

»Vse bolezni koreninijo v črevesju« je govoril že Hipokrat. Torej tudi vzroke težav s ščitnico lahko iščemo v črevesju oz. natančneje v črevesni flori. Vabljeni na predavanje, kjer bomo razkrili kako je ravnovesje oz. neravnovesje črevesne flore povezano z zdravjem ščitnice in kaj to občutljivo ravnovesje mikrobov v črevesju najbolj “najeda”. Posledice porušene črevesne flore namreč niso le prebavne motnje (zaprtje, napihovanje, diareja, vetrovi…), ampak sežejo veliko dlje.

Predava: Adriana Dolinar dr. vet. med., Združenje za obuditev celostnega človeka (FaceBook @zaobuditevcloveka)

Vstop prost.

Prireja: Združenje za obuditev celostnega človeka


ZaZdravje

SEMINAR: TOPLI DOMEK ALI VIR NAŠIH ZDRAVSTVENIH TEŽAV?

Sejem narava zdravje, dvorana sonnet 1, Gospodarsko razstavišče od 16. do 18:30. ure

Koliko svetloba, hlapi in elektromagnetni smog vplivajo na številne težave z dihali, počutje, depresijo, demenco, nespečnost in vsesplošno opazen padcec naših mentalnih sposobnosti? Se lahko temu ubranimo? Kaj lahko storimo, da bo naš dom varno in zdravo gnezdo, v katerem bomo zares obnovili svojo energijo in nabrali novih moči? – Sanja Lončar (zazdravje.net).

Kako reševati problematiko elektromagnetnih in drugih sevanj, s katerimi se srečujemo v okolju v ka-terem bivamo in delamo – bo na praktičnih primerih pokazal Igor Šajn (stavbna biologija Slovenije) 

Mag. Gregor Kos, (Za zdravo družbo) bo predstavil aktivnosti Gibanja za varen razvoj. Kaj prinaša 5G in ali lahko ustavimo razmah tveganih tehnolgoij.

OPOMBA: Vsak udeleženec SEMINARJA bo lahko prejel tudi brezplačno vstopnico za udeležbo na predavanju: KAKO PREPOZNAMO PASTI SODOBNEGA BIVALNEGA OKOLJA in KAJ LAHKO STORIMO SAMI?


petek, 25. oktober 2019

ZAKAJ NAVADNI PREHLAD PREPOGOSTO VODI V RESNE TEŽAVE?

Ljubljana, SEJEM NARAVA – ZDRAVJE, dvorana Sonet 1, Gospodarskko razstavišče od 14. do 15.30 ure

Prehladi niso velika zdravstvena težava… vsaj ne, dokler jih ne zapletemo! Če ste tudi vi prepričani, da se prehlada ne da »zdraviti« brez sredstev za zaviranje kašlja, vročine, … ste na dobri poti, da se ta razvije v angino, bronhitis, … kjer brez antibiotikov ne gre. To pa ni najhuje, kajti začaran krog težav se zdaj šele začne. Zgaga, zaprtje, diareja, glivična vnetja, slabokrvnost, kronična utrujenost, razdražljivost, depresija, demenca, revma, … Dobra novica je, da se tem težava lahko izognemo, če le vemo kako se navadnega prehlada in ostalih težav z dihali lahko lotimo učinkovito, na celosten in naraven način.

Predava: Adriana Dolinar dr. vet. med., Združenje za obuditev celostnega človeka (FaceBook @zaobuditevcloveka)

Vstop prost.

Prireja: Združenje za obuditev celostnega človeka


sobota, 26. oktober 2019

ŠKRIPLJETE? KAKO POSKRBETI ZA VITALNOST SKLEPOV?

Ljubljana, SEJEM NARAVA – ZDRAVJE, dvorana Sonet 1, Gospodarsko razstavišče od 11. do 12.30 ure

Pomembnosti sklepa se večinoma zavedamo šele, ko ta zaboli in ko obstanemo! Ali se takrat znamo zavestno ustaviti in dojeti kaj je težave povzročilo in jih odpraviti na celosten in naraven način? Ali bomo raje ignorirali opozorilno »rdečo lučko« in pod balzamom protibolečinskih pripravkov vozili v nadaljnji propad sklepov z vsemi posledicami? Vabljeni, na predavanje kako pravočasno in celostno poskrbeti za ohranjanje vitalnosti sklepov in kako že nastale težave s sklepi obvladovati na naraven način.

Predava: Adriana Dolinar dr. vet. med., Združenje za obuditev celostnega človeka (FaceBook @zaobuditevcloveka)

Vstop prost.

Prireja: Združenje za obuditev celostnega človeka


ZaZdravje

SEMINAR: TOPLI DOMEK ALI VIR NAŠIH ZDRAVSTVENIH TEŽAV?

Sejem narava zdravje, Dvorana Galerija 1 od 11. do 13:30. ure

Koliko svetloba, hlapi in elektromagnetni smog vplivajo na številne težave z dihali, počutje, depresijo, demenco, nespečnost in vsesplošno opazen padcec naših mentalnih sposobnosti? Se lahko temu ubranimo? Kaj lahko storimo, da bo naš dom varno in zdravo gnezdo, v katerem bomo zares obnovili svojo energijo in nabrali novih moči? – Sanja Lončar (zazdravje.net).

Kako reševati problematiko elektromagnetnih in drugih sevanj, s katerimi se srečujemo v okolju v ka-terem bivamo in delamo – bo na praktičnih primerih pokazal Igor Šajn (stavbna biologija Slovenije) 

Mag. Gregor Kos, (Za zdravo družbo) bo predstavil aktivnosti Gibanja za varen razvoj. Kaj prinaša 5G in ali lahko ustavimo razmah tveganih tehnolgoij.

OPOMBA: Vsak udeleženec SEMINARJA bo lahko prejel tudi brezplačno vstopnico za udeležbo na predavanju: KAKO PREPOZNAMO PASTI SODOBNEGA BIVALNEGA OKOLJA in KAJ LAHKO STORIMO SAMI? 


sreda, 30. oktober 2019

KONOPLJA ZA VSAK DAN »OD SEMENA DO KROŽNIKA«

Brežice Mestna hiša ob 17. uri

Predava: Roman Štukelj.

Prireja: Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine


NIMAM ČASA, …

Nova Gorica, Sr(e)čna hiša, Tumova ulica 5 ob 19. uri

Tudi vas muči pomanjkanje časa? Kaj vse bi radi storili, prebrali, si privoščili, se naučili, doživeli, … a preprosto ni časa. Zakaj je temu tako? Mora res domala ves naš čas porabiti borba za mesečno poravnavo osnovnih stroškov? Mar ne potrebujemo tudi čas zase in najbližje, da lahko ostanemo prisotni, v kondiciji, zdravi, vitalni in zadovoljni!? Čas ni naprodaj, ne moremo ga kupiti, lahko pa do njega spremenimo svoj odnos in ga bo čudežno vse več. Kako? Vabljeni na predavanje, ki razkriva odnos med časom in kakovostjo življenja.

Predava: Rajko Škarič (FaceBook @zaobuditevcloveka)

Vstop prost.

Prireja: Združenje za obuditev celostnega človeka


sreda, 6. november 2019

ZaZdravje

SAMOOSKRBNOST = VARNOST!

Brežice, Mestna hiša ob 17. uri

Koliko je varna hrana, ki jo uživamo? In koliko smo varni v primeru da pride do težav v globalni oskrbi s hrano, semeni,? Samooskrba rešuje veliko težav hkrati. Zagotovo pa potrebujemo veliko več kot le zagnane vrtičkarje? 

O novih vizijah celostne samooskrbe bo govorila Sanja Lončar.


KAKO SE PODPRETI S KONOPLJINIMI KANABINOIDI?

Bio prodajalna NORMA Maribor, Žolgarjeva 18 od 19. do 20. ure

Predstavili vam bomo potencial konopljinih kanabinoidov. Sinergija vseh aktivnih spojin konoplje v naravni mešanici ima blagodejen učinek na ravnovesje v organizmu in vzpodbuja samozdravilne sposobnosti telesa. Vabljeni na predstavitev, kjer boste med drugim izvedeli tudi kdaj in kako uživati konopljine pripravke v podporo vašemu zdravju.

Predstavitev: Darja Batista (www.biomons.com)

Vstop prost.

Prireja: Trgovina NORMA in Biomons 1 d.o.o. - CBDex


četrtek, 7. november 2019

KAKO SE PODPRETI S KONOPLJINIMI KANABINOIDI?

Bio prodajalna NORMA Celje, Prešernova ulica 25 od 19. do 20. ure

Predstavili vam bomo potencial konopljinih kanabinoidov. Sinergija vseh aktivnih spojin konoplje v naravni mešanici ima blagodejen učinek na ravnovesje v organizmu in vzpodbuja samozdravilne sposobnosti telesa. Vabljeni na predstavitev, kjer boste med drugim izvedeli tudi kdaj in kako uživati konopljine pripravke v podporo vašemu zdravju.

Predstavitev: Darja Batista (www.biomons.com)

Vstop prost.

Prireja: Trgovina NORMA in Biomons 1 d.o.o. - CBDex


ZaZdravje

CELOSTNA SAMOOSKRBA

Čebelarsko razvojni izobraževalni center Lesce, Rožna dolina 50 a ob 18. uri

Kaj pomeni biti zares samooskrben? Koliko lahko sami poskrbimo za svojo hrano, zdravje, družabnost? Bi lahko bili samooskrbni 365 dni v letu? Bi lahko ostali samooskrbni tudi v globoki starosti? Vse se da, vendar zahteva da začnemo razmišljati in delati drugače. 

Sveže ideje kaj se da storiti in kako to že počnejo drugje, nam bo predstavila Sanja Lončar.


Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Označevanje v koledarju

V koledarju objavljamo dogodke, ki jih organizirajo različna društva in organizacije iz vse Slovenije.

Za lažje razločevanje zato vse dogodke, ki so v naši organizac., označujemo s kompasom.

Setveni koledar

Naredite pravo stvar ob pravem času. Preverite, kaj setveni koledar Marie Thun priporoča za danes.

Želite objaviti dogodek?

V našem Koledarju objavljamo dogodke s področja zdrave prehrane, ekologije, naravnega zdravljenja in zdravega življenja, ki so v skladu s splošnimi načeli našega projekta.

Brezplačne dogodke objavljamo brezplačno. 

Za objavo dogodkov, za katere se zaračunava vstopnina, kotizacija ali določen prispevek, pa je cena objave v spletnem koledarju 15 EUR za dogodek.
 
Uredništvo si pridržuje pravico do selekcije dogodkov, ki jih bomo objavili.

Dogodke, ki bi jih želeli objaviti, pošljite v word obliki (maksimalno 180 besed), z opisom pripravljenim po zaporedju, kot si ga lahko ogledate v Koledarju (datum, naslov, lokacija, opis, kontakti, organizator). 

Za dodatne informacije in objavo v tiskanem koledarju se obrnite na: damjana.goter@gmail.com).