Aktualne novice

Če to ni pohlep …

dodano: 4.11.2010

http://24ur.com/novice/crna-kronika/svetovno-prvenstvo-v-savnanju-finalist-umrl.html

Savnanje na Finskem ni nič nenavadnega. Od leta 1999 pa se v mestu Heinola odvija svetovno prvenstvo v ekstremnem savnanju, ki se je tokrat tragično končalo. 
Oba finalista, Rus Vladimir Ladyzhenskiy in Finec Timo Kaukonen, sta se namreč med savnanjem onesvestila, zato so ju odpeljali v bolnišnico, kjer je Rus umrl.

Kaukonen je sicer zmagal lani, Ladyzhensky pa je letos veljal za favorita v tekmovanju, na katerem morajo tekmovalci v savni pri 110 stopinj Celzija zdržati čim dlje časa. Zmaga tisti, ki zdrži najdlje. Tokrat sta oba zdržala šest minut. Svetovno prvenstvo se je letos odvilo dvanajstič zapored. Sodelovalo je 135 tekmovalcev iz 15 držav. Organizatorji so po incidentu sporočili, da tekmovanja ne bodo več prirejali.  Helsinki, 08. 08. 2010
<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Grajska pot 16, 4220 Škofja Loka
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 02062018)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.