Aktualne novice

Na naraven način do snežno belih zob

dodano: 3.11.2010

Robert iz Lendave

Ste se že kdaj vprašali, kako na naraven način do snežno belih zob in pri tem ohranimo zobe in dlesni zdrave?

Odgovor poznajo tisti, ki vedo kako so si umivali zobe naši predniki (tudi dedki in babice) in sicer z bukovim ogljem zdrobljenim v prah. Tehnika je preprosta: namočimo palec z vodo in nanj nanesemo malo bukovega oglja zdrobljenega v prah in si z njim čistimo zobe ter obenem masiramo dlesni. Na ta način nikakor ne moremo poškodovati zobne sklenine in dlesni, kot je to v primeru katerekoli "moderne tehnike" pri dentistu ali pri t.i. beljenju zob, ki je zdravju škodljivo in še drago po vrhu. Na ta način lahko očistimo zobe, ki so porumeneli ali pa celo črni zaradi tobačnega dima - hitro in preprosto in celo brez stroškov, če si znamo sami pripraviti takšno oglje. Naj vas pri tem ne moti črna slina, ki se pri tej tehniki pojavi v ustih - je popolnoma neškodljiva za zdravje.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Grajska pot 16, 4220 Škofja Loka
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 02062018)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.