Aktualne novice

Čas in stres (slo./ang.)

dodano: 24.11.2009

Studio 12; http://www.s12.si/

Ali danes čas teče hitreje kot včasih? Je življenje bolj stresno? Kdo nam pravzaprav diktira čas? Ne glede na ure, ki nam tik takajo, je čas zelo relativna zadeva. Od nas samih je odvisno, ali nam polzi med prsti, ali se vleče, ali pa je v tako idealni količini, da sploh ne opazimo, da je. To je takrat, ko popolnoma sprejemamo to, kar se nam dogaja. Sedaj. Ko se posvetimo trenutku in ne razmišljamo o preteklosti ter se ne ubadamo s prihodnostjo.

Razmišljanja o času je z nami podelil filozof in avtor Ljubodrag Simonović, na vprašanje Zakaj pademo v stres? pa je odgovarjala Sanja Lončar iz projekta Skupaj za zdravje človeka in narave.

V rubriki "Skupaj razkrivamo", pod članki "O zdravem življenju", si oglejte predavanje z omenjenim naslovom oz. kliknite na http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=216<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Grajska pot 16, 4220 Škofja Loka
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 02062018)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.