Aktualne novice

Ali bodo semena, ki so prehranila naše prednike, sposobna prehraniti tudi naše vnuke?

dodano: 13.4.2015

aprilske novice SZZČN 2015

Vsem sodelujočim v projektih, kot so Štafeta semen, semenske banke, varuhi semen in podobni, je uspelo odkriti veliko semenskih zakladov, jih ohraniti in obnoviti. Amarant je naše edino podjetje, ki se ukvarja s širjenjem znanja, z usposabljanjem pridelovalcev eko semen in vzgojo takšnih semen. Po svoje k temu prispevajo tudi društva za biodinamiko in usposobljeni posamezniki. 

Ali se bomo dovolj hitro naučili, kako je treba pridelati dobra semena? Zagotovo je bilo v zadnjih nekaj letih storjeno ogromno v tej smeri. Veliko dela pa nas še čaka. Če bo šlo kaj po zlu, bodo edino zagotovilo samooskrbe znanja, viri in semenski zakladi, zbrani v lokalnih skupnostih.Ključne besede:
semena, Amarant

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.