Aktualne novice

Biodinamika pozna rešitve

dodano: 12.9.2011

Miha Ločičnik

Osnovna izhodišča biodinamike – popolna samooskrbnost ter ohranjanje zdravja človeka in zemlje postajajo vse bolj aktualna. Zato ne preseneča tudi vse večja odprtost ne le posameznikov, temveč tudi ustanov za dragocena znanja in izkušnje, s katerimi razpolagajo biodinamiki. 

Širitev je opazna tudi znotraj samih društev za biodinamiko. V tem letu so se zvezi društev za biodinamiko priključila še štiri nova društva (zdaj jih je skupaj 13 + ena delovna enota). Vse skupaj združujejo več kot 1.300 članov. 

Aktivno in strokovno delo društev in Zveze v teh 10 letih je bilo nagrajeno tudi z vključitvijo v mednarodno biodinamično Zvezo – IBDA, in sicer na mednarodni konferenci IBDA, ki je potekala od 31. 1. do 5. 2. 2011. Prav gotovo gre za velik praznik biodinamike v Sloveniji. 
Desetletnico Zveze pa so 25. in 26. junija obeležili v Mariboru na Avstrijsko-slovenski poletni konferenci biodinamikov. 

Društva in Zveza so bila tudi v tem letu zelo dejavna. Organizirali so čez 140 predavanj, tečaje za nove člane, več strokovnih ekskurzij doma in v tujini, pripravljajo preparate ter sodelujejo s šolami. Pomembno je, da sodelujejo s člani, tako da jim nudijo pomoč pri delu in prodaji. V tem letu pa so začela društva organizirati tudi tržne dneve, na katerih člani ponudijo svoje tržne viške.Ključne besede:
biodinamika, samooskrbnost, zdravje, zemlja, Društvo Ajda

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Grajska pot 16, 4220 Škofja Loka
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 02062018)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.